61. ИНСОНИЯТ ҲАЁТИДАГИ ТУБ БУРИЛИШЛАР - Салимов Бахриддин Лутфуллаевич. Йўлдошов Сардор Зокир ўғли (Innovative technologies in construction Scientific Journal, 2023)
Мақолада инсоният ҳаётида туб бурилишлар ва кескин ўзгаришлар ясаган нуқталар жуда кўп бўлганлиги, шулардан дастлабкиси ва асосийси, одамлар турмушида ижтимоий муносабатлар элементлари вужудга келганлиги билан белгиланиш, одамларнинг аввал бир-бирлари билан, кейин оилаларни, уруғларни, сўнгра қабилаларни, давлатларни, энг охирида эса минтақаларни ўзаро алоқа қилишга, яъни коммуникация тизимини яратишга бўлган эҳтиёж бўлганлиги таҳлил этилган.