59. МАМЛАКАТЛАРАРО УМУМИЙ ДЕНГИЗЛАРИНИНГ МАВЖУДЛИГИНИНГ ДИАЛЕКТИК ТАЛҚИНИ - Салимов Бахриддин Лутфуллаевич. Хайдаркулов Отажон Ғайрат ўғли (Innovative technologies in construction Scientific Journal, 2023)
Мақолада бугунги географик ҳолат аввал бошқача бўлганлиги, табиатни бугунги кўриниши ҳам, абадий шу тарзда қолиб кетмаслиги, диалектика тамойилларига асосан дунёдаги ҳамма нарса доимий ўзгариш ва ҳаракатдалиги, ҳеч нарса ва ҳодиса бир ҳолатда ўзгаришсиз қола олмаслиги, бу жараён ҳамма нарсага тааллуқлиги таъкидланган.