58. ҚУРУҚЛИК ВА ДЕНГИЗДАГИ МАМЛАКАТЛАРАРО АЛОҚА ЙЎЛЛАРИНИНГ ОЧИЛИШИНИНГ АҲАМИЯТИ. - Салимов Бахриддин Лутфуллаевич. Хамрокулов Зиёиддин Ахматжонович. (Innovative technologies in construction Scientific Journal, 2023)
Мақолада халқаро йўлларнинг давлатлар иқтисодини ўсишида ва халқлар фаровонлигини таъминланишидаги ўрни катта бўлганлиги, айниқса, йўл бўйидаги аҳоли манзилгоҳлари бундан жуда манфаатдор бўлганлиги, Тошкент, Самарқанд, Бухоро каби кўплаб шаҳарлар ўз даврида гўллаб-яшнаганлиги таҳлил этилган.