55. ИНСОНИЯТ ТАРИХИДА ИЛК АЛОҚА ВА САВДО ЙЎЛЛАРИНИНГ ОЧИЛИШИ - Салимов Бахриддин Лутфуллаевич. Шомансуров Шамсиддин Шомансур ўғли (Innovative technologies in construction Scientific Journal, 2023)
Мақолада мамлакатлар ўртасида, уларни бир-бирлари боғлаб турувчи мунтазам алоқа ва савдо йўлларини ўрнатилиши одамларнинг ақл-тафаккурини, дунёқарашини, атроф-муҳитга бўлган муносабатини ҳам ўзгартириб юборганлиги, айниқса, ўз шахсий ҳаётини ва ўз юртидаги аҳволни бошқа мамлакатлардаги вазият билан солиштириш имкониятини пайдо бўлганлиги таҳлил этилган.