52. ЎЗБЕКИСТОН КОММУНИКАЦИЯ СОҲАСИНИ РИВОЖЛАНТИРИШДАГИ ИСТИҚБОЛЛАР. - Салимов Бахриддин Лутфуллаевич. Рузматов Абдулло Фурқат ўғли (Innovative technologies in construction Scientific Journal, 2023)
Мақолада янги транспорт коридорларини очилиши, озми кўпми минтақадаги ривожланаётган давлатларнинг ижтимоий – иқтисодий тараққиётига ўз таъсирини кўрсатиши ва бу таъсир кўпроқ ижобий характерда бўлиши, бунинг боиси, йўлларнинг қурилиши ва йўлларда транспортларнинг гавжум бўлиши, йўл бўйидаги худудлар ривожига қулай шароит яратиши, шу сабабли, ривожланаётган мамлакатлар ҳам, янги транспорт коридорларини яратиш лойиҳаларида иштирок этаётганлиги таҳлил этилган.