51. ТЕХНИКА ТАРАҚҚИЁТИНИНГ ИККИ ЁҚЛАМА ТАЪСИРИ - Салимов Бахриддин Лутфуллаевич. Равшанов Охунжон Тўймурод ўғли (Innovative technologies in construction Scientific Journal, 2023)
Мақолада саноатнинг, техниканинг инсон ва жамият ҳаётида ҳам салбий, ҳам ижобий томонлари мавжудлиги, саноат инсониятга бир вақтнинг ўзида ҳам дўст, ҳам душман бўлиши мумкинлиги, фалсафий қонунларга асосланган ҳолда айтадиган бўлсак, инсоният ва саноат – қарама-қаршиликлар бирлиги ва кураши қонуни асосида бир-бирига диалектик боғлиқликда ривожланиши ва бу диалектик боғлиқлик бир томондан инсониятга фойдали бўлса, бошқа томондан эса зарарли эканлиги таҳлил этилган.