12.6 ASETONITRIL MOLEKULASINING TEBRANMA HARAKAT SPEKTRLARI - Shahlo Hakimboy qizi Allaquliyeva, PhD Toshkent davlat transport universiteti Shavkat Otajonov, fizika-matematika fanlari doktori, professor O’zbekiston Milliy universiteti (Innovative technologies in construction Scientific Journal, 2025)
Kombinatsion va infraqizil spektroskopiya metodlari yordamida uglevodorodlar turkumiga mansub bo‘lgan metill guruhiga kiruvchi asetonitril molekulasi tarkibidagi atomlararo vodorod bog‘lanishlarining qonuniyatlari chastotaning 0-3500 sm-1 oralig‘ida tadqiq qilindi. Kvant-kimyoviy hisoblashlar asosida asetonitril molekulasining strukturaviy modeli yaratildi.