6. Yoshlarning ijtimoiy tarbiyasiga aksiologik yondashuv. - Sobirjonova Nazokat Erkinjon qizi (Innovative technologies in construction Scientific Journal, 2023)
Yoshlarning ijtimoiy tarbiyasi ularning qadriyatlari, munosabatlari va xatti-harakatlarini shakllantirishda hal qiluvchi rol o'ynaydi, natijada ularning shaxsiy rivojlanishi va ijtimoiy farovonligiga hissa qo'shadi. Ushbu maqolada biz ijtimoiy ta'limga aksiologik yondashuvni o'rganamiz, bu esa yosh shaxslarni mas'uliyatli fuqarolikka yo'naltirish va o'z jamoalarida faol ishtirok etish uchun asos sifatida qadriyatlarni rivojlantirishga urg'u beradi. Axloqiy va axloqiy mulohazalarni ta'lim amaliyotiga qo'shib, ushbu yondashuv yoshlar o'rtasida hamdardlik, hurmat va tanqidiy fikrlashni rivojlantirishga qaratilgan bo'lib, ularga murakkab ijtimoiy muammolarni samarali hal qilishga imkon beradi. Uning nazariy asoslarini, amaliy qo'llanilishini va potentsial afzalliklarini o'rganish orqali biz ijtimoiy mas'uliyatli shaxslarni tarbiyalashda aksiologik yondashuvning ahamiyatini ta'kidlaymiz.