4. STEAM pedagogik texnologiyasi: integratsiya orqali o'rganishni kuchaytirish. - Xasanboyev Azizbek Botirali o`g`li (Innovative technologies in construction Scientific Journal, 2023)
Pedagogik texnologiya zamonaviy ta'limda, xususan STEAM (fan, texnologiya, muhandislik, san'at va matematika) ta'limi sharoitida hal qiluvchi rol o'ynaydi. Texnologiyani pedagogik amaliyotga muammosiz integratsiya qilish orqali o'qituvchilar talabalarning faolligini oshirishi, ijodkorlikni rivojlantirishi va chuqurroq o'rganish tajribasini osonlashtirishi mumkin. Ushbu maqolada STEAM texnologiyasida pedagogik texnologiyaning ahamiyati, uning talabalar natijalariga ta'siri va texnologiyani samarali birlashtirish uchun ishlatiladigan turli xil yondashuvlar ko'rib chiqiladi.