1-2 “ЎЗБЕКИСТОН ТЕМИР ЙЎЛЛАРИ” АЖ ЙЎЛ ХЎЖАЛИГИНИНГ БУГУНГИ КУНДАГИ ФАОЛИЯТИ ВА АМАЛГА ОШИРИЛИШИ РЕЖАЛАШТИРИЛГАН АСОСИЙ КЎРСАТКИЧЛАРИ - Хомиджонов Диёрбе Номонжон ўғли (Innovative technologies in construction Scientific Journal, 2026)
Мазкур мақолада “Ўзбекистон темир йўллари” акциядорлик жамияти йўл хўжалигининг бугунги кундаги фаолияти таҳлил қилинган ҳамда уни ривожлантириш бўйича белгиланган асосий режавий кўрсаткичлар ўрганилган. Йўл хўжалигида мавжуд муаммолар, уларнинг темир йўл инфратузилмаси самарадорлигига таъсири ва замонавий бошқарув ҳамда техник ечимларни жорий этишнинг аҳамияти асослаб берилган. Тадқиқот натижалари темир йўл йўл хўжалигини такомиллаштириш бўйича амалий тавсиялар ишлаб чиқишга хизмат қилади.