12.3 TALABALARDA SHAXSIY QADRIYATLARNI RIVOJLANTIRISHDA AKSIOLOGIK YONDASHUVNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK ASOSLARI - Abdullayeva Dildora Muxtarovna, magistr Sultonov Turdali Muxtoraliyevich, p.f.f.d. (PhD), dotsent v.b. Chirchiq davlat pedagogika universiteti (Innovative technologies in construction Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada talabalarda shaxsiy qadriyatlarni shakllantirish jarayonida aksiologik yondashuvning mohiyati, uning psixologik va pedagogik asoslari keng yoritiladi. Qadriyatlarning shakllanishi, talabaning shaxsiy rivoji, pedagogik muhit va psixologik omillarning o‘zaro ta’siri, ta’lim jarayonida qadriyatlarga yo‘naltirilgan integrativ metodlarning ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayoniga aksiologik yondashuvni keng joriy qilish bo‘yicha taklif va metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.